Miloš Biković

Miloš Biković je jedan od najuspešnijih srpskih glumaca, koji je u poslednjih 10 godina igrao uloge u najpopularnijim filmovima i TV serijama u Srbiji i Rusiji.

Miloš je jedan od osnivača i suvlasnik produkcijske kuće Archangel Studios, sa sedištem u Beogradu.

Osnivač je i vlasnik kompanije Archangel Digital Studios, koja je posvećena proizvodnji animiranog sadržaja. Miloš Biković je imao uloge u najpopularnijim filmovima i serijama u Srbiji – „Montevideo, Bog te video“, „Balkanska Međa“, „Hotel Beograd“, „Južni vetar“.

Film „Sluga“ u kom Miloš Biković tumači glavnu ulogu, proglašen je po box office najgledaniji u savremenoj ruskoj istoriji, sa preko 50 miliona dolara.
To je najprofitabilniji ruski film svih vremena.

Archangel Studios je produkcijska kompanija osnovana 2016. godine u Beogradu, koja je producirala film „Južni vetar“.

Ovaj film je probio sve rekorde gledanosti, sa preko milion gledalaca samo u bioskopima.

Cilj kompanije je da doprinese daljem razvoju domaće kinematografije, kao i promociji Srbije na međunarodnom tržištu.

Miloš Biković je jedan od osnivača i suvlasnik kompanije. Tokom 2017. godine Archangel Studios je snimio dva filma („Balkanska međa“ i „Južni vetar“) kao i jednu TV seriju („Ambasada“). U 2019. godini kompanija je snimila filmsku komediju „Hotel Beograd“.

Film „Južni vetar“ je u prvih sedam dana u bioskopima pogledalo preko preko 150.000 gledalaca, što ga čini jednim od najboljih domaćih filmova u poslednjih 15 godina u Srbiji. Serija „Južni vetar“ je najgledanija serija u Srbiji u 2020. godine, sa više od dva miliona gledalaca po epizodi, a sa TV ocenom većom od 40%.
To je najveći box office serija u Srbiji.

Archangel Digital Studios je osnovan 2020. godine sa ciljen da iskorisU i promoviše potencijal i talenat mladih autora iz Srbije, koji će bi međunarodno priznat kao relevantni u industriji igara i kreativnosti. Glavni cilj Archangel Digital Studios je izrada visokokvalitetnog animiranog sadržaja za najveće platforme i TV sadržaje.

Tatjana Žeželj Gojković

Nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – odsek Filmska i TV produkcija, i upisa post diplomskih studija na istom, kao i završetka kursa na London Film Academy, dobitnik je stipendije univerziteta UCLA u Sjedinjenim Američkim Državama. Učestvovala je u nekoliko producentskih sesija širom sveta, a u Srbiji je pohađala Centar za vizualne komunikacije Kvadrat.